Boulder-Weltcup Wien

Gisteren was het dan zover: de wereldbeker boulderen in Wenen…

Wat misschien wel het meeste opviel was de afwezigheid van Kilian Fishhuber in de finale. Jammer voor het Oostenrijkse publiek, maar de show van z’n vriendin Anna Stöhr maakte veel goed. Als enige topte zij alle problemen, de enige die haar het vuur een beetje aan de schenen leek te leggen was de Amerikaanse Alex Puccio. Tot boulder nummer drie: een bijna verticaal probleem waarvoor men over een zekere finesse en technische bagage moest beschikken.

Die Anna ging erop en erover -net zoals bij de andere problemen- en daarmee kon de rest enkel nog voor de tweede stek knikkeren. Stöhr is op dit moment de sterkste en zonder twijfel de meest veelzijdige. Van een andere klasse. Heel erg indrukwekkend.

Bij de mannen won de Rus Dmitry Sharafutdinov. Misschien waren de problemen iets te zwaar, want enkel het laatste werd getopt.

Ik had het nog nooit in het echt gezien, zo een wereldbekermanche. Blij dat ik geweest ben, want het was echt de moeite waard. Sterk dat die klimmers zijn… onwaarschijnlijk! Iedereen die het graag met eigen ogen wilt zien: op 18 juni houdt de karavaan halt in Eindhoven!