Bouldering & Words of wisdom

Sinds ik terug ben van Spanje heb ik niet zoveel geklommen. De eerste tweeënhalve weken zelfs helemaal niet. Toen deed ik vooral aan geestelijke ontwikkeling: veel lezen en veel soulfood in de letterlijke betekenis van het woord.

Ondertussen is het destructieve alcoholbevattende tij stilaan gekeerd en probeer ik terug wat klimgericht bezig te zijn… klinkt best vaag, niet? Dat is omdat ik eigenlijk niet goed weet hoe ik terug fit moet worden, daarnaast wil ik ook een stuk sterker worden (eerder noodzaak). Motivatie om in de hal te gaan klimmen heb ik niet, laat staan om binnen te boulderen.

Daarom werd ik vorige zondag (20/2) op sleeptouw genomen door Jakob Schrödel. Hij nam me mee naar een bouldergebiedje ten westen van Wenen. Omdat het gebied met sluiting bedreigd is en het op privéterrein ligt zwier ik liever geen verdere details op het WWW. Wel dat de graniet van goeie (uitstekende?) kwaliteit is en dat de concentratie aan harde problemen hoog is. Hier zal ik wel een stukje sterker worden.

Ik moet zeggen: het viel me zwaar, -2°C en geen spatje zon waren ook geen ideale condities, maar toch… Boulderen is zo moeilijk, zo zwaar! Onwaarschijnlijk! Het voelt aan als een compleet andere sport voor me. Op het einde van de dag ben ik dan toch op een 7B-blok kunnen rollen.

Gisteren (25/2): blauwe lucht, winterse zon, +1°C of zo, ging het me beter af. Boulders die ik vijf dagen eerder niet kon gingen relatief snel. Daar is dan ook alles mee gezegd wat mij betrof. Wie wél niet stil zat was -Sterkste der Belgen- John Smith. Iedereen zat erbij en keek ernaar… de ijsberen incluis.

Morgen (27/2) schijnt de zon ook weer, dan ga ik terug. Liever buiten in de kou en minder zwaar klimmen dan binnen in de hal. Ik heb er een mooi 7C-project gevonden en wie weet lukt het wel (volgens Jakob is boulderen vooral een kwestie van bewegingen herhalen en herhalen). Als ik tenminste hersteld ben, want ik lig hier na gisteren helemaal brak op de zetel… stuk, kapot, wasted.

Oh ja, de “Words of wisdom” … zie foto.

3blog